- 0 kr
4-8pers
500 g Lyxräkor, art nr 2025
2 st mozzarellaostar eller Tallegio
2 st vitlöksklyftor
8 st basilikablad, färsk
1 dl olivolja, fin
3 st tomater, endast köttet, ej kärnhuset.
2 st skivade äpplen, m skal
citronpeppar/svartpeppar
3-4 msk balsamvinäger
3 msk florsocker
ruccola & färsk spenat
Mixa vitlöken och basilikan i oljan, smaksätt med peppar.
Blanda balsamvinäger och florsocker och rör ned äpplena, låt stå ca 30 min, sila av.
Blanda räkor i oljan och låt det stå och dra 30 min.
Tärna eller riv isär osten och blanda i försiktigt med äpplen, räkor, tomat, lägg upp på bädd av ruccola och färsk spenat.
Servera räksalladen på en blandad salladsbädd tillsammans med ett gott bröd