- 0 kr
Kvalitétsinformation från Godfisk
Vi på Godfisk är övertygade om att kvalitén är det viktigaste i en god fiskrätt! Därför använder vi oss inte av onödiga tillsatser.
Vad är glasering?
Glaseringen är den hinna av vatten som gör att fisken inte blir dålig under infrysningen. Vid fångst rensas fisken sedan glaseras den med vatten, därefter fryses den snabbt ner till -30°. Glaseringen ser till att fisken inte tar skada av frysningen.
Vad är polyfosfater?
Polyfosfater är ett ämne som bland annat finns i tvättmedel. Polyfosfater gör att fisken binder vätska mer effektivt och gör därför att filén väger mer. Den största anledningen att saluföra en vattenfylld fisk är att lura konsumenten. Vi tycker inte att det är ok att en fiskfilé innehåller så mycket som 30% vatten och samtidigt ta betalt för vattnet.
Hur mycket vatten bör fisken innehålla?
Man får inte glömma att fisken lever i vatten och består mestadels av vatten, men den fisk vi säljer glaseras oftast med 8-12%. All fisk vi säljer är kompenserad i vikt med andra ord, vi varken säljer eller tar betalt för vattnet.
Vad är skillnaden på bruttovikt och nettovikt?
Om man köper (brutto) 2.5kg Torsk som innehåller 20% vatten, så betalar man för 2kg fisk och 0.5kg vatten. Förutom att man köpt 0.5kg mindre fisk så betalar man 100kr för ½ liter vatten. Om man däremot köper (netto) 2.5kg så får man en total vikt på 3kg och betalar ingenting för vattnet.